Kraniosakral terapi

Kranio_Sakral

 

Kraniosakral terapi är en osteopatisk behandling som syftar till att lösa upp blockeringar och spänningar så att kroppens självläkande förmåga stimuleras. Det är en mjuk behandling som passar dig som inte gillar de tuffare tagen i kiropraktik eller viss typ av massage. Eller om du inte tycker att du har blivit tillräckligt hjälpt av de metoder du provat.

Vad är kraniosakral terapi?

I vår kropp finns olika rörelser, hjärtats puls och andningen. I all vävnad finns också en subtil vågrörelse, en mikrorörelse. Det är denna mikrorörelse som vi kraniosakralterapeuter har lärt oss att känna med våra händer. Spänningar i kroppen orsakar värk och smärta, det minskar även mikrorörelserna i din kropp. Genom en lätt kontakt med terapeutens händer mjukas bindväv och muskler upp, så att spänningarna släpper och mikrorörelsen frigörs. Då kan du uppleva att det blir varmt i kroppen, det pirrar eller stramar. Spåren av fysiska eller psykiska trauman löses upp och värken lindras.

Vad kan behandlas?

Du kan få hjälp med huvudvärk, migrän, yrsel, vissa typer av tinnitus, värk i axlar-nacke och rygg, och andra stressrelaterade problem. Men även olika typer av långvariga smärtor eller psykiska besvär som oro och ångest.

Kraniosakral terapi är också en väldigt avslappnande behandling. Du som har svårt att slappna av eller stressa ner får hjälp att finna ro.